Tervaruukin maja avoinna helmikuussa viikonloppuisin la-su klo 11-15. Tervetuloa!

Tervaruukki palvelee hiihtäjiä helmikuusta

Kuopion Suunnistajat ylläpitää Tervaruukin latukahvilaa Naulaniemessä. Tervaruukki avataan hiihtäjille helmikuun aikana, mikäli se on mahdollista koronarajoitusten puitteissa.

Tervaruukilla levähdetään ja tarinoidaan

Tervaruukin majaa ympäröi kaunis, talvinen maisema. Aamupäivällä majalla on usein melko hiljaista. Arkiaamusta ja pöpperöisestä säästä huolimatta jokunen innokkaita hiihtäjiä riittää.

— Aamun hiihtolenkillä olen. Kyllä on niin töhkeröinen keli ja pitopohjasuksien sisäänajo, joten kyllä tästä taitaa riittää koko päivän kuntosuoritukseksi, Tervaruukin ympäristössä sivakoinut Heikki Eskelinen toteaa.

Kahvin tuoksu toivottaa tervetulleeksi

Majassa pistäytyminen on monelle jo perinne, jota ei voi hiihtolenkillä ohittaa. Majassa toimii kahvio, jossa myydään herkkuja ja lämmintä juotavaa. Osa ei ilman munkkia ja kahvia hiihtämään lähtisikään.

Aamulla hiihtämässä ollut Heikki Eskelinenkin pistäytyi majassa kuumalla mehulla.

– Tämä on erinomainen asia, että Tervaruukin maja avataan jo hyvissä ajoin aamupäivällä. Tämä on oikein hyvää harrastajahiihtäjän maastoa. Kyllähän se pitää mehu mukikin aina majalla käydä hörppäämässä. Täällä on myös hyvä vaihtaa kuulumisia muiden hiihtäjien kanssa, Eskelinen sanoo.

Majalle pääsy vaatii urheilua

Majalle pääsy innostaa liikkumaan, sillä ihan ilman lihasvoimaa ei majalle pääse. Autolla ei perille asti pääse. Autolla pääsee puolentoista kilometrin päähän. Siitä eteenpäin pitää sitten urheilla tavalla tai toisella.