KILPAILUKUTSU

Pohjois-Savon Kompassi-cupin osakilpailu
Kuopio, Vartiala 29.5.2023

Tervetuloa lasten ja nuorten matalan kynnyksen suunnistustapahtumaan!

Tämä Kompassi-cup toteutetaan lähikilpailuna. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita.

 

ForFun-aktiviteetit

Avoimet sarjat:
RR Avoin, TR Avoin, 12 Avoin, 14 Avoin.
Mahdollista suunnistaa iästä riippumatta minkä tahansa kilparadan vapailla lähtöajoilla. Radan voi kiertää yksin tai yhdessä toisen kanssa. Osallistuminen ei vaadi kilpailulisenssiä. Ei cup-pisteytystä. Halutessaan voi ottaa Emit-ajanotolla ajan, mutta ilman aikaakin voi osallistua.

ForFun-aktiviteetteihin osallistuminen ei vaadi kilpailulisenssiä. Ennakkoilmoittautuminen SuomiSportissa. Radan voi kiertää yksin tai yhdessä.

RR=rastireittirata: maastossa on yhtenäinen nauha, jonka varrella rastit ovat. Reitin varrella on oikaisumahdollisuuksia, joita saa käyttää hyväkseen. Puuttuvasta tai väärästä leimasta tulee 10 min aikasakko. 

TR= tukireittirata: maastossa on sama nauha kuin RR-radalla, mutta rastit eivät sijaitse sen varrella, vaan läheisyydessä. Viitoitusta voi käyttää hyväkseen tai suunnistaa siitä välittämättä rastilta toiselle.

Cup-pistelaskujärjestelmä

Alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 4 kpl, joista loppupisteet lasketaan kolmen henkilökohtaisen osakilpailun perusteella. Pisteitä saa kunkin sarjan 10 parasta siten, että voittaja saa 10 pistettä, seuraava 9 jne. Kaikki osallistujat saavat vähintään yhden pisteen. Kompassicupin kokonaispisteiden mukainen palkintojenjako Pohjois-Savon päätöstapahtumassa parisprinttiviestin yhteydessä syyskuussa.

Kilpailusarjoja on 12, mutta cup-pisteet lasketaan 8 sarjassa, koska suorien ja viitoitettujen ratojen pisteet yhdistetään.

 • Hopeakompassi-ikäisissä 12 ja 12TR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja TR-radan maksimipisteet 5.
 • Pronssikompassi-ikäisissä 10 ja 10RR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja RR-radan maksimipisteet 8.

Kaikki osallistujat saavat aina vähintään yhden pisteen, oli suoritus hyväksytty tai hylätty. 8RR-, 8- 10RR- ja 10-sarjoissa puuttuvasta tai väärästä leimasta tulee 10 min aikasakko. Kulta- ja Hopeakompassisarjoissa väärä leima johtaa hylkäykseen.

Maasto: Maasto on pohjoissavolaista talousmetsää. Kulkukelpoisuus pääosin hyvä. Korkeuseroja maastosta löytyy. Radoilla pyritty hyödyntämään alueen polkuverkosto.

Matkat: lyhyet keskimatkat

Ilmoittautuminen: Kilpasarjoihin osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. Kilpasarjoihin ilmoittaudutaan ensisijaisesti SSL:n IRMA-palvelun kautta. Ilmoittautumisten oltava perillä viimeistään 22.5.2023 kello 24.00 mennessä. ForFun -sarjoihin osallistuminen ei edellytä lisenssiä ja ilmoittautuminen tapahtuu SuomiSportin kautta. Kaikkien sarjojen osallistumismaksu on 5 €, jota ei ensimmäisen osakilpailun osalta peritä järjestävän seuran (Kuopion Suunnistajat) jäseneltä tai vuoden 2023 suunnistuskoulun maksaneilta.

Osanottomaksut: Kaikissa sarjoissa 5 €/hlö. Osanottomaksut maksettava samanaikaisesti ilmoittautumisen yhteydessä IRMA:ssa tai SuomiSportin kautta.

Leimaustapa: Käytössä on Emit-leimaus. Mikäli kilpailija ei ilmoita Emit-numeroaan ilmoittautumisen yhteydessä, järjestäjä varaa vuokrakortin. ForFun -sarjoihin järjestäjä varaa Emit-kortteja lainattavaksi. Laina-Emitin palautus kilpailun jälkeen infoon. Palauttamatta jätetyistä Emit-korteista peritään 70 €:n maksu.

Lähtö: Lähdöt klo 18–19. Vapaat lähtöajat. Samalle radalle lähtijöille 2 min lähtöväli kilpasarjoissa. Matkaa tapahtumakeskuksesta lähtöön on alle 1 km.

Kilpailuohje: Alustava kilpailuohje julkaistaan Kuopion Suunnistajien verkkosivuilla.

Opastus ja paikoitus: Kilpailukeskuksen osoite: Munakkalahdentie 35, Vartiala. Opastus vt 9 ja Munakkalahdentien risteyksestä, josta ajoaika max 5 min kilpailukeskukseen. Paikoitus kilpailukeskuksen tuntumassa enintään 1,5 km kilpailukeskuksesta.

 

Toimihenkilöt:

 • Kilpailunjohtaja Sanna Multala
 • Valvoja Timo Suhonen
 • Ratamestari Hanna Väätäinen, vaatainenh@gmail.com, 040-5355828
 • Tulospalvelu Markku Kotamäki ja Jorma Joutsensaari
 • Lähtö Päivi Leppävuori
 • Info Tiina Sundvall
 • Tiedotus Tiina Sundvall / Hanna Väätäinen

Kompassi-tapahtumat ovat Suomen Suunnistusliiton alle 14-vuotiaiden lasten ja nuorten matalan kynnyksen suunnistustapahtumatuote. Lisätietoa:

Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)

Alueelliset Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)

Kompassi-cup pisteytys 2023

Pistetilanne: O-Skills

 

LIITE

Kompassi-cup pistejärjestelmä (kilpasarjat)

Alueelliset Kompassi-tapahtumat ovat matalan kynnykset kilpailutapahtumia. Keskeisintä on, että lapset pääsevät suunnistamaan mielekkäitä ratoja omaan osaamisen nähden. Menestyminen tai sijoitukset eivät ole alkuvaiheen tärkein tavoite, vaan olennaista on lapsen kilpailemisessa ilo, omaehtoisuus ja aikuisen tuki.

Kompassi-cupissa pisteytys ei tulisi siis nousta turhan suureen osaan aikuisten puheissa, vaan keskiössä on Kompassi-cupin osallistumiseen innostava ja sitouttava tavoite. Toivommekin vanhemmilta rentoa ja iloista suhtautumista lasten kilpailemiseen

Pohjois-Savon alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 4 kpl, joista loppupisteet lasketaan 3 parhaan kilpailun osalta (henkilökohtaiset osakilpailut). Cupin yhteistulosten palkinnot jaetaan alueen viimeisessä Kompassi-tapahtumassa syyskuussa parisprinttiviestin yhteydessä. Kolme parasta palkitaan Kompassi-mitalein ja kaikki saavat osallistumispalkinnon.

Kilpailusarjoja on 12, mutta cup-pisteet lasketaan 8 sarjassa, koska suorien ja viitoitettujen ratojen pisteet yhdistetään. Hopeakompassi-ikäisissä 12 ja 12TR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja TR-radan maksimipisteet 5. Pronssikompassi-ikäisissä 10 ja 10RR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja RR-radan maksimipisteet 8.

 • Kultakompassi-cup: H14, D14
 • Hopeakompassi-cup: H12&H12TR, D12&D12TR
 • Pronssikompassi-cup 10v: H10&H10RR, D10&D10RR
 • Pronssikompassi-cup 8v: H8RR, D8RR

Tämä malli mahdollistaa, että suunnistaja kerää saman cup-sarjan pisteitä, vaikka vaihtaisi kilpailusarjaa kauden aikana viitoitetulta radalta suoralle radalle tai vaihtelisi kilpailusarjaa osakilpailukohtaisesti (esim. kilpailun luonteen tai maaston vaativuuden mukaan).

Katso tarkemmin: Kompassi-cup pisteytys 2023, Pistetilanne: O-Skills