Lasten ja nuorten suunnistus Kuopiossa

Anna palautetta lasten ja nuorten toiminnasta

Oletko sinä tai lapsesi osallistunut Kuopion Suunnistajien toimintaan tänä tai viime vuonna esimerkiksi HIPPO-suunnistuskoulussa tai lasten/ nuorten harkoissa? Jos kyllä, pyydämme sinua antamaan palautetta toiminnastamme oheisesta linkistä avautuvan kyselyn kautta....

KuoSun Emma Lång pyöräsuunnistuksen EM-kilpailuihin

Kuopion Suunnistajien Emma Lång on valittu pyöräsuunnistuksen nuorten 17-v. EM-joukkueeseen. Kilpailut käydään Liettuan Ignalinasssa 19.-22.5.2022. Toivotamme nuorelle urheilijalle onnistuneita suunnistuksia ja menestystä kilpailuihin!

Lasten ja nuorten suunnistustreenit kesä 2022

Lasten harjoitukset alkavat klo 18 ellei muuta mainita. Lasten suunnistuskoululaiset aloittavat klo 17:30. Ma 2.5.2022 Lippumäen lähiliikuntapuisto Ma 9.5.2022 Lippumäen lähiliikuntapuisto Ma 16.5.2022 Martti Ahtisaaren koulu Ma 23.5.2022 Peikkometsä Ma 30.5.2022...

Lasten suunnistuskoulu 2022

Tervetuloa lasten suunnistuskouluun 2022!   Lasten suunnistuskoulu eli HIPPO-suunnistuskoulu alkaa maanantaina 2.5.2022 klo 17:30 Lippumäen kentällä ja kestää kesäkuun loppuun saakka.  Suunnistuskoulussa tutustutaan suunnistuksen perustaitoihin ja harjoitellaan...

Kuopion Suunnistajat jatkaa Tähtiseurana

Kuopion Suunnistajat jatkaa suunnistuksen Tähtiseurana lasten ja nuorten osalta. Asia varmistui keskiviikkona 9.2.2022 käydyssä auditointitilaisuudessa, joka päätti syksyllä 2021 alkaneen arviointiprosessin. Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja...

Tervetuloa lasten ja nuorten suunnistustreeneihin!

Suunnistusharrastuksen voi aloittaa milloin vaan vuoden aikana. Voit tulla tutustumaan 1-2 kertaa harjoituksiin maksutta ja sitoutumatta mihinkään. KuoSussa suunnistusta voi harrastaa tavoitteellisesti urheilijapolulla edeten tai rennommalla otteella luonnosta ja liikunnasta nautiskellen.

Lasten ja nuorten omat treenit ovat maanantai-iltaisin. Sulan maan aikana harjoitukset ovat maastossa ja talvisaikaan Rajalan koulun salissa. Treeniaikataulut ja treeniehin ilmoittautumiset tehdään Nimenhuudon kautta. 

Kuopion Suunnistajien lasten ja nuorten toiminnalle on myönnetty Tähtiseura-tunnus. Olympiakomitea ja Suunnistusliitto myöntävät tähtimerkin urheiluseuralle, jonka toiminta täyttää määritellyt laatutekijät

Pohjois-Savon liikunnan Juhlarahastosta voi hakea tukea lapsen suunnistusharrastukseen.

Hippo-suunnistuskoulu alkaa maanantaina 2.5.2022 klo 17:30 Lippumäen kentällä.  Hippo-suunnistuskoulussa tutustutaan suunnistuksen perustaitoihin ja harjoitellaan luonnossa liikkumista. Suunnistuskouluun on hyvä tulla vanhemman kanssa turvallisen ratojen kiertämisen vuoksi. Listiedot ja ilmoittautumiset: Sami Hämäläinen, p. 040 8460709, sami.hamalainen76[ät]gmail.com.

Pohjois-Savon Osuuspankki tukee Hippo-suunnistuskoulua.

Lasten ja nuorten suunnistusharkat

Keväällä järjestämme suunnistuskouluja, joissa oppii suunnistuksen alkeet. Sen jälkeen suunnistaminen jatkuu omalle taitotasolle ja ikäryhmälle sopivassa ryhmässä.

Kuopion Suunnistajien nuoret harjoittelevat kesällä maanantaisin klo 18 alkaen. Harjoituspaikka vaihtelee viikoittain eri puolella Kuopiota. Lisäksi KuoSun nuoret pääsevät osallistumaan torstairasteille, jossa on tarjolla lapsille ja nuorille sopivia suunnistusratoja.

Talvisin treenaamme kerran viikossa saliharjoitusten merkeissä ja lisäksi talviaikana järjestetään korttelisuunnistuksia. Lisätreeniä kaipaaville on tarjolla ohjattuja juoksu- ja voimaharjoituksia. Tietoa niistä löytyy Nimenhuudosta.

Kauden ohjelmaan kuuluvat myös erilaiset leirit ja kilpailumatkat, kuten valtakunnallinen nuorten suunnistusleiri Leimaus ja Nuorten Jukola.

Käytännön ohjeita

 • Metsään voi lähteä yksin tai yhdessä aikuisen tai muiden suunnistajien kanssa.
 • Valittavana on vähintään kolme eritasoista rataa.
 • Pienimmillä (alle 8-10 vuotiaat suunnistustaidoista riippuen) ja aloittavilla suunnistajilla on hyvä olla oma aikuinen mukana harjoituksessa.
 • Ilmoittaudu tullessasi ja lähtiessäsi. Tämä on tärkeää, jotta tiedämme kaikkien tulleen pois metsästä.
 • Jos huomaat, että joku tarvitsee metsässä apua, pysähdy auttamaan tai hae aikuinen paikalle.
 • Ilmoittaudu sähköpostilistalle, jotta saat ajankohtaiset tiedotteet suunnistusharjoituksista (esimerkiksi harjoituspaikan vaihdos).

Liittyminen Kuopion Suunnistajien jäseneksi

Osallistumismaksu koko kesältä 100 euroa/lapsi ja 80 euroa perheen muut sisarukset. Vanhemmat voivat tulla maksutta lasten harjoituksiin lapsen seurassa. Hinta sisältää

 • Kuopion Suunnistajien harjoitukset ja päätöstapahtuman
 • Osanottomaksut kilpailuihin (pl rastiviikot)
 • Seuran suunnistuspaidan lainaksi
 • Torstiarastut maksutta
 • Lisenssin ja vakuutuksen

Ilmoittautuminen tehdään sähköpostitse info@kuopionsuunnistajat.fi.