Toimi hyvissä ajoin mutta älä stressaa!

Ratamestarina toimiminen on hauskaa ja mielenkiintoista, kun siihen liittyvät tehtävät jakaa tarpeeksi pitkälle aikavälille ja etenkin jos sitä tekee yhdessä kaverin kanssa. Seuraavassa testatut ja hyväksi havaitut toimintatavat kartta- ja maastotyöhön, kun lähdet tekemään Kuopion Suunnistajien Torstairastitapahtumaa.

1-2 kk ennen rastejasi pyydä alueesi pdf- tai ocad-karttatiedosto sähköpostilla osoitteesta kuntosuunnistus@kuopionsuunnistajat.fi

Tee kartan pohjalta alustavia rata- ja rastipisteiden suunnitelmia. Käy tarvittaessa maastossa tutustumassa epäselviin alueisiin. Käytä ratasuunnittelussa apunasi kaikkea suunnistuskokemustasi, ratamestarikoulutusten oppeja sekä kollegoiden vinkkejä. Jos suunnittelussa herää kysymyksiä tai haluat palautetta suunnitelmistasi, ole yhteydessä Sampo Hyppölään sampo.hyppola(a)gmail.com.

Kun olet saanut pöytäsuunnitelmat valmiiksi (2–4 vkoa ennen rasteja) käy maastossa tarkastamassa ja MERKKAAMASSA rastit (nauhalla, paperilla tms.). Kaikkien rastien tulee olla yksiselitteisissä rastipisteissä, joten voit joutua vaihtamaan joitain maastossa epäselviä pisteitä. Tarkista myös, ettet ole sijoittanut rasteja kielletyille alueille (ml. Puijon ja Neulamäen rajoitusalueet.)

Viimeistele ja lähetä valmiit ratasuunnitelmat sunnuntaina 10 päivää ennen torsujasi Markku Kotamäelle markku.kotamaki(a)gmail.com tai Sampo Hyppölälle siinä tapauksessa, jos pohdit vielä minkä suunnitelmistasi aiot toteuttaa.

Ratatiedot tulee syöttää tulospalvelujärjestelmään. Toimita ratatiedot ja mallikartat tulospalvelulle ja lisäksi kuntosuunnistus@kuopionsuunnistajat.fi (mahdollisesti Rastilippua varten). Jos teet tulospalvelun itse, pyydä tulospalvelulaitteisto käyttöösi mielellään heti kun se on vapautunut edellisiltä Torstairasteilta.

Hakekaa iltarastitavarat KuoSupasta (takaovi) ja viekää ratamestariryhmän kesken rastit ja leimasimet ratamestarin merkitsemille pisteille Torsuviikolla (ma-ke).

Hae leimasimet pois samana päivänä rastien jälkeen tai viimeistään seuraavana päivänä (perjantaina) ja toimita kaikki varusteet (pl. rastiliput ja avain) KuoSuppaan. Vie kartat Kuopion Intersportiin! (Avoinna to-pe 10-19).

Hae rastiliput seuraavana torstaina eli viikko torsupäiväsi jälkeen ja toimita ne KuoSuppaan ja avain seuraavalle (eli 2 viikkoa itsesi jälkeen olevalle) ratamestarille.

  • Deadlinet kertauksena (suhteessa torsupäivään):
  • 12–4 vkoa ennen ratasuunnitelmien teko ja vaihtoehtojen punninta
  • 4–2 vkoa ennen maastokäynti ja ratasuunnitelmien viimeistely,
  • 10 päivää ennen valmiiden ratasuunnitelmien lähetys painoon (Markulle),
  • 3-6 pv ennen ratatiedot tulospalveluun,
  • 1–3 päivää ennen rastien ja leimasinten vieminen rtm-ryhmän kesken valmiiksi merkityille pisteille,
  • TORSUPÄIVÄ,
  • 0–1 pvän jälkeen hae leimasimet,
  • 7 pvän jälkeen hae rastiliput ja diilaa avain.