Kuntosuunnistus

Toteutamme suunnistuskouluja, -valmennusta ja -kilpailuja Kuopion seudulla. Liity jäseneksemme!

Torstairastit YÖ Vaivasella 12.10.2023 ja TULOKSET

Tämän kauden viimeiset torstairastit ovat tällä viikolla. Tarjolla on silloin yösuunnistusta Vaivasella. Aika: torstai 12.10.2023. Maastoon klo 19-20. Osoite: Jynkän monitoimitalo, Aittolammentie 11, Kuopio.  Kartta 1:7500 Radat 5,2 km, 4,1 km ja 2,3 km Mikäli...

Jynkänvuoren yörastien tulokset 5.10.2023

Rastilipussa ilmenneiden ongelmien vuoksi torstairastien 5.10.2023 tuloksiakaan ei näy siellä kuten pitäisi. Onneksi KuoSun laitteet toimivat ja löydät tulokset oheisesta linkistä.

Torstairastit

Kauden aloittavat Vappurastit 1.5. Rajalan koululla, lähdöt 13.30 – 15.00

Torstairastien tarkat osoitteet ja tulokset löydät Rastilipusta.

Lähdöt kesällä klo 17:00 – 18:30 (metsästä poistuttava 20.00 mennessä) ja syyskuusta alkaen 16:30 – 18:00 (metsästä poistuttava 19.30 mennessä).  Katso yörastien aikataulut Rastilipusta. Karttojen myynti paikan päällä.

 

Hinnat kaudella 2023:

Kertamaksut:

  • 8€ krt, jäsenille 4€ krt, opiskelijat 5€ krt
  • Maksutta alle 18-vuotiaat sekä alle 21-vuotiaat seuran jäsenet ja edustusurheilijat
  • 10krt kortti 65€, jäsenille 35€
  • 5krt kortti 35€, jäsenille 18€

Maksutavat: käteinen, useimmat liikunta/kulttuurisetelit, MobilePay (numeroon 69796). Etukäteen voi ilmoittautua sekä tehdä maksusuorituksen www.rastilippu.fi palveluun.

Kuopion kaupunginkirjastosta voi lainata kahta kausikorttia Kuopion Suunnistajien Torstairasteille. Laina-aika on viikko ja kausikorttia voi lainata kerran suunnistuskauden aikana. Kausikortilla pääsee osallistumaan torstairasteille maksutta ja tarvittaessa saa myös emitin lainaan.

Voit tarkistaa kausikorttien saatavuudet verkkokirjastosta.

Menneet kuntorastit

Omatoimirastit

Kesällä 2023 järjestetään omatoimirastit 4 kertaa kuukausittain vaihtuvissa paikoissa kesä-syyskuussa. Omatoimirastikartan voi ostaa Kuopion Intersportista (käteinen tai mobilepay) tai torstairastien yhteydessä. Kartan hinta on kaikille 8 €/kpl.

Paikat ja ajankohdat:

Kesäkuu (1.6.-30.6.) Rasinmäki, Kaislastenlahti
-Rata A 5,4 km, 1:10000,  Rata B 3,5 km 1:7500
karttojen myynti kesäkuun aikana:
-Intersport Kuopio: käteismaksu tai MobilePay (numeroon 69796), hinta 8 €
-torstairasteilla: käteismaksu, MobilePay (numeroon 69796), pankkikortti, liikuntaedut, hinta 8 €
*
Heinäkuu (1.7.-31.7.) Ylämäki, Kaislastenlahti
Elokuu (1.8.-31.8.) Vartiala
Syyskuu (1.9.-30.9.) Jynkänvuori

 

Tarjolla Rata A 5-6 km, Rata B 3-4 km. Tarkan pysäköinti- ja lähtöpaikan löydät kartalta.

Kuopion Suunnistajien kiintorastit

Tällä hetkellä kiintorastistoja on Vaivasella (Jynkkä) ja Jynkänvuorella. Kiintorastikarttoja voit ostaa osoitteesta Suokatu 42 (Valtuustotalo) asiakaspalvelu.

Kiintorastimerkissä on valkealla pohjalla rastilippukolmio ja teksti kiintorasti sekä tussilla rastin numero. Rastimerkki on puussa narulla kiinni ja ne tarkastetaan joka vuosi. Kiintorastikartalla voit harjoitella suunnistustua omalla aikataulullasi. Kiintorastikartta on myös erinomainen marjastus- ja sienestyskartta.

Kiintorastimerkkejä myös revitään ilkivaltaisesti maahan. Jos huomaat jonkin kiintorastimerkin kadonneen, ilmoita siitä meille kuntosuunnistus@kuopionsuunnistajat.fi . Metsissä tapaa myös toisen näköisiä kiintorasteja, rautalankapeltivirityksiä ja vastaavia. Näistä merkeistä Kuopion Suunnistajat ei ole vastuussa.

UsynligO – Lataa ja liiku

Kuopioon ja sen lähialueille on suunniteltu helppoja suunnistustehtäviä, jotka ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Suunnistustehtävää varten tarvitset vain älykännykän.

Karttojen jakaminen on toteutettu UsynligO -sovelluksella, josta voit ladata itsellesi suunnistuskartan. Linkin takaa löydät ohjeet sovelluksen asentamiseen ja käyttöön. Sovellus löytyy sekä iPhone että Android -puhelimille. Sovelluksen ladattuasi se näyttää sinulle automaattisesti lähellä olevat radat ja voit katsoa karttaa puhelimelta tai tulostaa sen paperille.

Ratojen määrä vaihtelee maaston mukaan. Radat sopivat erinomaisesti aloittelijoille. Kokeneille suunnistajille vaikeimmat radat toimivat hyvänä vaihteluna tuttuihin treenimaastoihin. Karttoihin on merkitty suunnistusradat ja rastimääritteet, joissa rastit sijaitsevat, mutta maastosta rastiliput siis puuttuvat. Kännykkä kertoo värinällä ja äänimerkillä, kun olet löytänyt oikeaan rastipisteeseen. Älä hermostu, jos ei heti tärppää. Parhaimmillaan kännykän gps toimii kuin sen pitäisi, katvealueilla kepsi saattaa hakea hieman kauemmin. Suositeltavaa on käyttää puhelimessa bluetooth- tai langallisia kuulokkeita, jotta äänimerkin kuulee paremmin.

Vapaaehtoisen kannatusmaksun voit suorittaa MobilePayn kautta numeroon 69796 Kuopion Suunnistajat ry:lle. Valitse summa ulkoilun jälkeisen hyvänolontunteen perusteella.

Liputtomia suunnistustehtäviä on vapaasti kokeiltavissa/tulossa seuraaviin maastoihin:

Linkki Karttapaikkaan Millainen maasto? Ratoja/pituus
Koimäki Metsämaastoa, jossa
polkuja ja metsäauto-
teitä turvana.
A-B / 6,6 – 5,5 km
Lippumäki Metsäsuunnistusta,
jossa paljon rasteja.
A-B / 2,8 –  0.8 km
Nilsiä Kyläkierros. Helppoja
rastipisteitä.
A-C / 6,5 – 2,5 km
Peikkometsä Saaristokaupungin
metsäisiä alueita
kierteleviä ratoja.
Runsas tie- ja polkuverkosto.
A-C / 5,0 – 1,0 km
Petosenmäki Runsaasti rasteja.
Rikkonainen maasto-
pohja.
A-C / 3,9 – 1,6 km
Pohjantien koulu Opetuskartta Kalevalan koululla. Sopii koulu-suunnistukseen ja
suunnistuksen opette-
luun.
A-D / 1,9 – 0,7 km
Vaaru Riistaveden kylän tun-
tuman harjualueella
kierteleviä suunnistus-
tehtäviä.
A-C / 6,9 – 2.0 km
Valkeisenlampi Helppoa suunnistusta perheen pienimmille. A-C / 2,9 – 1,5 km
Velhometsä Suunnistustehtäviä
perheen pienimmille.
A-D / 1,2 – 0,6 km

 

Tärkeitä ohjeita

Muista pitää riittävä turvaetäisyys muihin ulkoilijoihin ja noudattaa liikennesääntöjä. Muista myös, ettei pihojen läpi saa oikaista. Ulkoillaan hyviä tapoja ja viranomaisten ohjeita noudattaen. Järjestäjä tarjoaa mahdollisuuden omatoimiliikuntaan luonnosta nauttien, mutta ei korvaa kadonneita tavaroita.

Lisätietoa:

UsynligO -sovelluksen Kuopion Suunnistajien kartat ovat Kuopion Suunnistajat ry omaisuutta. Niitä saa ladata henkilökohtaiseen käyttöön, mutta ei saa jakaa eteenpäin muille tahoille. Olemalla vastuullinen, voimme jatkossakin tehdä erinomaisia suunnistuskarttoja harrastajille.

Kaikki Kuopion Suunnistajien harjoitukset löytyvät Suomisportista. Lataa sovellus ja liiku!