Viime viikonloppuna kokoontuivat tv-ryhmä ja ratamestarit yhteiseen suunnittelutapahtumaan Lastulahdessa Nilsiässä. Tavoitteena oli suunnitella huolellisesti kilpailuun liittyvät toiminnot ja yleisön kulkureitit sekä erilaisten palvelujen sijainti. 

Kilpailukeskus muotoutuu 

World Cupin finaalissa juostaan kolme eri kilpailumuotoa (pitkä matka, keskimatka ja viesti), joilla kaikilla on omat erityispiirteensä ja toiveensa ratamestaritoiminnan ja tv-tuotannon suhteen. Perjantaina tv-ryhmä teki alustavia maastotutkimuksia ja lauantai-aamuna suunnitteluryhmä keskittyi kilpailukeskuksen suunnitteluun, jotta kilpailijoille ja yleisölle muodostuisi tapahtumasta mahdollisimman toimiva ja miellyttävä kokemus. 

TV-rastien sijainnit selvillä

Toinen keskeinen osa viikonlopun suunnittelutyötä oli TV-rastien paikkojen valinta. TV-ryhmä vastaa kilpailun televisiolähetysten tuottamisesta, joten näiden rastien sijainnit ovat erityisen tärkeitä. Yhdessä ratamestareiden kanssa he valitsivat parhaat paikat, joista saadaan kuvamateriaalin lisäksi myös kattavat selostukset kilpailutapahtumista. Tavoitteena on suunnitella toiminnot siten, että urheilijan suorituksesta muodostuu tarina lähdöstä maaliin alkuverryttelyä, haastatteluja sekä palkintojenjakoa unohtamatta.

Suunnistuksesta kiinnostava tv-laji

Viikonlopun aikana käyty yhteissuunnittelu osoitti, kuinka paljon panostusta lajiin tehdään. Suunnistuksesta on osaavan tv-tuotannon ja selostuksen ansiosta sekä gps-tekniikan kehittymisen myötä muodostunut yleisölle houkutteleva, moderni ja dynaaminen urheilulaji. World Cupin osalta toteutus nähdään syyskuussa 2024.

Kuva Kaisu Kolehmainen