Tervetuloa HIPPO-suunnistuskouluun!

HIPPO-suunnistuskoulu kokoontuu Kuopiossa maanantaisin 6.5.2024 alkaen ja jatkuu heinäkuun tauon jälkeen syyskuun loppupuolelle saakka. Ilmoittautuminen suunnistuskouluun on auennut Suomisportissa oheisesta HIPPO-suunnistuskouluryhmälinkistä. Suunnistuskouluun ilmoittautuminen on maksutonta. Maksujen aika on vasta tutustumiskäyntien jälkeen, jos päättää jatkaa suunnistuskoulussa. Mukaan ilmoittautumalla saat tarkempia lisätietoja suunnistuskoulun ajoista ja paikoista.

HIPPO- suunnistuskoulumaksu on 80 €/ lapsi tai nuori ja 60 € muilta sisaruksilta. Suunnistuskouluun voi käydä tutustumassa 1-2 kertaa maksutta.  

Kevään suunnistuskoulupaikat

Klo 18-19, tapaaminen laavulla. Parkkitilaa on rajoitetusti, joten tule mielellään pyörällä tai jätä auto mantereen puolelle.

Klo 18-19

Klo 18-19

Klo 18-19

Klo 18-19

Klo 18-19

Klo 18-19

Mitä ja kenen kanssa? 

Hippo-suunnistuskoulussa tutustutaan suunnistuksen perustaitoihin ja harjoitellaan turvallista ja vastuullista luonnossa liikkumista. Suunnistuskoulutoiminnasta vastaa nuorisovalmentajamme Aleksi Sopo yhdessä nuorten ja aikuisten apuohjaajien kanssa. Alkuverryttelyjen ja -harjoitusten jälkeen harjoitellaan suunnistustaitoja yksin, vanhemman kanssa, pareittain tai apuohjaajien kanssa. Tavoitteena on oppia kartanlukemisen perustaidot ja rohkaistua liikkumaan helpoilla puisto- ja metsäalueilla omatoimisesti.

Suunnistuskoulumaksu sisältää lisäksi lisämaksuttoman osallistumisen torstairasteille, joissa on joka kerran tarjolla lapsille sopiva C-rata, jonka voi käydä kiertämässä vanhemman kanssa tai omatoimisesti. Suunnistuskouluun kuuluu myös matalan kynnyksen suunnistuskilpailuja ja -tapahtumia. 

Suunnistuskouluun on hyvä tulla vanhemman kanssa turvallisen ratojen kiertämisen vuoksi. Suunnistuskoulu on tarkoitettu ensisijaisesti 7-14 -vuotiaille aloittajille, mutta pienempienkin kanssa voi käydä kokeilemassa. Yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille aloittajille on omaa ohjausta suunnistuskoulussa.

Suunnistuskouluun tarvitset säänmukaiset varusteet ja maastossa liikkumiseen sopivat kengät. Suunnistuskoulumaksun maksaneet lapset saavat KuoSun suunnistuspaidan lainaan kauden ajaksi. 

Tutustuthan suunnistuskoulun pelisääntöihin ennen suunnistuskouluun tuloa. Näin varmistamme, että kaikilla osallistujilla on turvallinen olo ja hyvä mieli suunnistuskoulussa. 

Vanhemmille omaa suunnistuskoulua

Samaan aikaan, kun lapset ovat suunnistuskoulussa, mukana tuleville vanhemmille pidetään omaa suunnistuskoulua, jossa heille opetetaan paitsi suunnistustaitoja myös tapoja tukea lasta suunnsitusharrastuksessa ja suunnistaa yhdessä. 

Tarkista vakuutusturva

Suosittelemme oman vakuutuksen hankintaa lapselle suunnistuskouluun. Suomisportin kautta voit hankkia edullisen vakuutuksen suunnistustoimintaa varten. Suunnistuskoulumaksu ei sisällä seuran jäsenyyttä eikä lisenssiä eikä vakuutusta. Jos haluat liittyä myös KuoSun jäseneksi (edellytys lisenssin hankinnalle ja kilpailuihin osallistumiselle suunnistuskoulun ulkopuolella), voit tehdä sen alla olevan linkin ohjeiden mukaan. Jos liityt jäseneksi, niin silloin suunnistuskoulumaksua ei tarvitse erikseen maksaa, vaan se sisältyy lasten jäsenmaksuun. Liity kuitenkin siinäkin tapauksessa jäseneksi Hippo-suunnistuskouluryhmään, jotta näet aikataulut treenien pitopaikat. Se on maksutonta.

Lisenssin voit halutessasi hankkia Suomisportista. Lisenssi tarvitaan, jos haluat osallistua kilpailuihin.

Lisätietoja ja neuvoja voit kysyä nuorisojaoston pj. Samilta, puh. 040 846 0709, sposti sami.hamalainen76@gmail.com.

Vähävaraiset perheet voivat hakea lapselle tai nuorelle stipendia suunnistuskouluun osallistumiseen Pohjois-Savon Liikunnan juhalarahastosta vapaamuotoisella hakemuksella.

Pohjois-Savon Osuuspankki tukee HIPPO-suunnistuskoulujen toimintaa.

Lasten ja nuorten suunnistustoimintaa Kuopiossa tukevat kaudella 2024

Aino ja Heikki Väänäsen säätiö