Kuopion Suunnistajat järjesti sunnuntaina 18.9.2022 kansallisen keskimatkan suunnistuskilpailun Kaislastenlahdessa. Järjestelyt sujuivat mallikkaasti eikä sääkään ollut syksyistä kummempi.

”Talkoolaisia ei voi koskaan kylliksi kiittää”, totesi kisan johtaja Sakari ”Sakke” Hyvönen. ”Nyt on järjestetty jo aika monet kilpailut, joiden tähtäimessä on valmistautuminen maailmanmestaruuskilpailuihin vuonna 2025. Rutiinia on, mutta onneksi koko ajan tulee myös uusia ihmisiä mukaan tekemään näitä tapahtumia.”

Kuopion keskimatkan kilpailuun päättyi myös Suomen suunnistusmaajoukkueiden viiden päivän leiri Kuopiossa. Päävalmentaja Thierry Gueorgioun mukaan tämä leiri oli lähtölaukaus valmistautumisessa kohti koti-MM-kisoja Kuopiossa.

Kilpailullisesti ilahduttavaa tietysti oli, että miesten pääsarjassa neloseksi tuli KuoSun Santeri Kirjavainen häviten kolmossijan vain kuudella sekunnilla. Tästä on hyvä mennä eteenpäin. Toinen pääsarjassa juossut Kasperi Hämäläinen manasi omaa huonoa suoritustaan. ”Joka toisella rastilla tuli koukkua. Rastinotto meni huolimattomasti. Maasto oli raskas, mutta rata hyvä”, totesi Kasperi kisan jälkeen.

Sakke tarttui heti tuohon maastoasiaan todeten, että savolaisia maastoja voi harjoitella vain täällä. Maastossa on pienipiirteisyyttä, paljon nousua ja laskua sekä lisäksi kasvillisuus aiheuttaa haasteita. ”Kannattaa harjoitella näissä autenttisissa olosuhteissa. Toivottavasti myös Suomen maajoukkueiden valmennus sai tietoa tuleviin koitoksiin.”

Mutta oli siellä myös paljon muita kuosulaisia kisaamassa. Ja loistavin tuloksin! Kaikki nimittäin pääsivät maaliin!