Kilpailukeskus ja opastus. Opastus tieltä 5550. Noin 8 km 5-tieltä Pitkänlahden liittymästä. Kilpailukeskus on maasto-olosuhteissa.

Aikataulu 21.5.2023

Klo 9.30 – 10.30 Ilmoittautuminen kisakansliassa

Klo 10.45 Kilpailun info

Klo 11.00 Karttojen jako, reittisuunnittelu alkaa

Klo 12.00 Yhteislähtö

Klo 15.00 Kilpailijat maalissa

Klo 15.15 Maali sulkeutuu

Noin klo 15.30 Palkintojenjako

 

Sarjat:

3 h miehet (3M), naiset (3W), sekasarja (3X). Joukkueessa 2 – 5 henkilöä. Yksinkin voi kilpailla.

Maasto: Vaihtelevaa metsää, jossa suhteellisen suuret korkeuserot (max 100 m) ja jossa on kohtuullisesti erilaisia kulku-uria (teitä, polkuja). Hakkuualueita on muutama. Kulkukelpoisuus vaihtelee paljon.

Kartta: Suunnistuskartta (vuodelta 2022) on mittakaavassa 1:12 500. Käyräväli 5 m. Koko A3. Rastimääritteet ovat kartassa.  Talven aikana maastossa on tehty metsätöitä – avohakkuuta, harvennusta.

Kielletyt alueet: Kielletyllä merkillä merkityt viljelykset ja vihreällä merkityt asuntoalueet.

Rastit: Rasteilla rastilippu ja Emit-leimasin, jossa rastikoodi. Rasteja on kaikkiaan 45 kpl.

Leimaus: EMIT. Kaikilla kilpailijoilla on oma emit-kortti. Järjestäjältä voi vuokrata Emitin tarvittaessa, vuokra 3 €.

Säännöt: Kisa on Rogaining -periaatteella tapahtuvaa pistesuunnistusta. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä kilpailuajan puitteissa käymällä eriarvoisilla rasteilla. Rastit ovat pisteytetty 2-9 pisteen arvoisesti. Rastikoodin viimeisen numeron kertoo rastista saatavat pisteet. Esimerkkinä rastilta 72 saa kaksi pistettä ja rastilta 38 kahdeksan pistettä. Muistakaa tarkastaa emit-kortin toimivuus ennen lähtöä ja nollata emit. Joukkueen kaikkien jäsenten tulee kulkea yhdessä (huutoetäisyys) ja rastileimausten tulee tapahtua 1 min sisällä.

Kartat jaetaan tunti ennen yhteislähtöä. Jokainen joukkue voi tehdä omakohtaisen reittisuunnittelun omien taitojen ja kunnon mukaisesti. Rasteja saa kiertää vapaasti valittavassa järjestyksessä. Joukkueet varaavat itse reittisuunnitteluun tarvitsemansa välineet, kynät yms.

Joukkue huolehtii itse maaliin saapumisesta kilpailuajan puitteissa. Jokaisesta alkavasta kilpailuajan ylimenevästä minuutista vähennetään yksi piste loppupisteistä. Maksimiylitysaika on 15 min: tämän jälkeen saapuneet joukkueet hylätään. Aika lasketaan joukkueen viimeisenä maaliin tulleen jäsenen maalileimauksesta. Mikäli useampi joukkue saa saman pistemäärän, niin tällöin nopeampi suoritusaika ratkaisee sijoituksen.

Huolto: Maastossa ei ole juomapisteitä. Varatkaa omaa juomaa.

Varustus: Joukkueella on hyvä olla mukana puhelin, jotta hätätilanteessa voi ottaa yhteyttä kilpailunjohtajaan 040 6535155 tai suoraan  hätäkeskukseen 112.

Vakuutus: Järjestäjä ei vakuuta osallistujia, joten jokainen kilpailija huolehtii omasta vakuutusturvastaan. Vakavissa loukkaantumistilanteissa yhteys hätänumeroon 112. Lievissä tilanteissa ja keskeytyksistä yhteys ratamestariin.

Tulokset ja palkinnot: Tulokset lasketaan joukkueiden saavuttua maaliin. Tulosten selvittyä jaetaan palkinnot infon läheisyydessä. Kaikissa sarjoissa palkitaan kolme parasta joukkuetta.

 

Ratamestari     Ossi Lakkala, puh. 040 6535155

NAUTTIKAA SUUNNISTUKSESTA!                                             

KUOPION SUUNNISTAJAT RY