Kilpailuohjeet

s

Muistathan noudattaa turvaohjeita virustartuntojen ehkäisemiseksi!

  • Älä tule paikalle, mikäli sinulla on mitään sairastumisoireita tai olet ollut viimeisten kahden viikon aikana alueilla, joissa tartuntavaara on kohonnut.
  • Muista turvavälit ja käsihygienia.

Kilpailu on tarkoitettu 16 vuotiaille ja sitä nuoremmille nuorille ja lapsille. Kilpailuun ovat tervetulleita myös ensikertalaiset ja aiemmin suunnistusta harrastamattomat lapset. Ensikertalaisia opastetaan ennen lähtöä sekä suunnistamisessa että emit-kortin käytössä (saa tarvittaessa järjestäjiltä lainaan). Pienimmille lapsille on tarjolla ns. rastireitti, joka tarkoittaa sitä, että suunnistusrataa pitkin kulkee valkoinen nauha, joka ohjaa rastilta toiselle. Kaikissa sarjoissa sallitaan saattaja mukana.

Paikka: Jynkän koulu, Maitotie 2, 70780 Kuopio

Aika: maanantai 17.8.2020 klo 18-20, ilmoittautuminen alkaa klo 17:30

Ilmottautuminen: Paikan päällä klo 17:30 alkaen.

Kilpailusäännöt: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän kilpailuohjeita. 

Toimihenkilöt:

Kilpailunjohtaja Sami Hämäläinen p. 040-8460709 (sami.hamalainen@kunnonpaikka.fi)

Ratamestarit Eino Launonen, 14-16-sarjat, p.040-5578304, ja Mikko Karjalainen, TR-ja RR-sarjat p.040-0427635.

Kilpailukeskus ja pysäköinti: Kilpailukeskus sijaitsee Jynkän koululla, os. Maitotie 2, 70780 Kuopio. Pysäköinti kilpailukeskuksessa koulun pysäköintipaikalla tai läheisen ostoskeskuksen pysäköintialueella.

Opastus kilpailukeskukseen Rauhalahdentien ja Maitotien risteyksestä.

Kartta ja maasto: Mittakaava 1:5000 sarjoilla H/D RR8-RR10 ja H/D TR12, sarjoissa H/D14 ja H/D16 1: 7500. 

Käyräväli 5 m, kuusivärinen. Kartta, joka on vuodelta 2019, on muovikotelossa. Kartan koko on kaikissa sarjoissa A4. 

Maalissa karttoja ei kerätä pois, mutta kilpailijoilta edellytetään reilun pelin henkeä, eli karttaa ei saa näyttää maastoon lähtemättömälle kilpailijalle. 

Maasto on kulkukelpoisuudeltaan pääosin tavallista, hyväkulkuista metsäpohjaa. Maasto on paikoin jyrkkäpiirteistä, joka hidastaa etenemistä. 

Rastimääritteet ovat painettuna karttoihin. Irrallisia rastinmääritteitä ei ole tarjolla. 

Kilpailunumeroita ei käytetä.

Lähtöpaikat Kilpailussa käytetään yhtä lähtöpaikkaa. Lähtö ja maali sijaitsevat kilpailukeskuksessa koulun läheisyydessä. 

Kilpasarjat: matkat (km) ja rastimäärät 

  • H/D16   3,1 km   15 rastia
  • H/D14   2,3 km   11 rastia
  • D12TR   1,4 km   7 rastia
  • H/D10RR   1,9/1,3 km   5 rastia
  • H/D8RR   1,9/1,3 km   5 rastia

Kaikissa sarjoissa sallitaan saattajan mukana kulkeminen/turvaaminen.

Ilmoittautuminen ja emit-kortin rekisteröinti kisapaikalla: Ennen kilpailua kaikkien kilpailijoiden on ilmoittauduttava kisakeskuksen ilmoittautumispisteellä. Ilmoittautuessa rekisteröidään kilpailija oikealle radalle ja emit-kortin numero tulosjärjestelmään. Ilmoittautuminen alkaa klo 17:30. Tule hyvissä ajoin kilpailupaikalle. Mikäli osallistujalla ei ole emit-korttia, sellaisen saa lainaan järjestäjiltä.

Lähtöajat: Kilpailussa ei käytetä lähtöaikoja. Lähdöt tapahtuvat klo 18 alkaen ns. viikkorastien tapaan kuitenkin siten, että samaan sarjaan kuuluvat lasketaan maastoon normaalin kilpailun mukaisin väliajoin.

Kilpailutoiminta suoritetaan kuntosuunnistuksesta tutulla tavalla, jossa emit-kortti nollataan lähtötilanteessa. Samanaikaisesti radalle lähtee kaksi kilpailijaa.

Kolme minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija tulee lähtökarsinan ensimmäiseen osaan, jossa on nähtävissä mallikartta kilpailualueesta. 

Kaksi minuuttia ennen lähtöä RR-suunnistaja saa kartan opastajalta, joka varmistaa kartan suuntauksen sekä näyttää kartasta lähdön sijainnin ja rastireittiläiselle viitoituksen alun. Tukireittiläinen tutustuu mallikarttaan, jossa on rata piirrettynä. 

Yksi minuutti ennen lähtöhetkeä siirrytään lähtöviivalle, joka on K-pisteellä. Kaikkien sarjojen suunnistajat tutustuvat kilpailukarttaansa. 

Lähtömerkin jälkeen alkaa suunnistus. RR-sarjan kilpailijaa ei hylätä puuttuvan tai väärän leimauksen vuoksi, vaan hän saa 10 minuutin lisäajan / virheellinen leimaus. 

Kaikissa sarjoissa sallitaan saattajan mukana kulkeminen/turvaaminen.

Maali: Kaikissa sarjoissa on sama viimeinen rasti, jossa on sekä koodi RR5 että 117. Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin, jota on seurattava. Maalilinjalla on maalileimaus. Myös keskeyttäneet tulevat maalin kautta ja ilmoittautuvat maalissa. 

Pesu ja wc:t Pesupaikkaa ja WC:tä ei ole tarjolla.

Tulokset ja palkinnot Tulokset näkyvillä illan aikana seuran internet-sivuilla. Kaikki osallistujat palkitaan pienellä muistamisella kilpailun maalissa. 

Tervetuloa HIPPO-suunnistukseen!

Yhteistyössä