Korttelikiertue lapsille ja perheille

Kuopion Suunnistajat on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuen Korttelikiertue-hankkeelle vuosille 2020-2021. Hankkeen tavoitteena on madaltaa kynnystä suunnistusharrastuksen aloittamiseen ja tuoda suunnistusta lähemmäksi kuopiolaisia lapsia ja perheitä.

 Hanke koostuu kolmesta eri toimintakokonaisuudesta:

  1. Korttelikiertue-tapahtumat
  2. Iltapäivätapahtumat alakouluilla
  3. Lasten ja perheiden kiintorastit

Korttelikiertue-tapahtumat

Korttelikiertue-tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia, joita järjestetään elokuussa 2020 kolme:

  • 3.8. klo 18 Väinölänniemellä, urheilukentän alueella
  • 10.8. klo 18 Lippumäen liikuntapuistossa
  • 17.8. klo 18 Jynkän koululla (Maitotie 2, 70780 Kuopio). Samalla on myös HIPPO-suunnistus.

Tapahtumissa lapset ja perheet pääsevät suunnistamaan turvallisille radoille ohjatusti. Lisäksi tapahtumissa on muutakin mukavaa suunnistukseen liittyvää tekemistä, mm. erilaisia kartta- ja leimausharjoituksia. Tapahtumat sopivat hyvin kaiken ikäisille lapsille, mutta parhaiten 6-12-vuotiaille. Lisäksi tapahtumissa on tarjolla infoa Kuopion Suunnistajien toiminnasta ja siitä, miten suunnistusharrastukseen pääsee mukaan vaikka koko perheellä.

Iltapäivätapahtumat kouluilla

Syksystä 2020 järjestetään kuopiolaisilla alakouluilla iltapäivätapahtumia, joissa oppilaat pääsevät suunnistamaan ja saavat ohjausta suunnistuksen perusteista. Myös opettajilla on mahdollisuus saada koulutusta suunnistusopetuksen toteuttamiseen.

Lasten ja perheiden kiintorastit

Koulutapahtumiin liittyen rakennamme koulujen läheisyyteen kiintorastireittejä, joita oppilaat voivat hyödyntää liikuntatunneilla sekä käydä suunnistamassa niitä myös vapaa-ajallaan esim. oman perheen kanssa. Korttelikiertue-hankkeen turvin painamme karttoja kiintorastireiteistä ja jaamme niitä kouluille sekä mm. alueen kirjastoihin.