Kartoittajien lausunto

Polut

Maastopohja on Puijolla paikoin keskieurooppalaisen hyvää ilman aluskasvillisuutta, jossa jopa ”selvän” pienen polun havaitseminen tuottaa paikoin haasteita. Siten linjaksi valikoitui kartoitustyyli, jossa pyrimme tuomaan kartalle sellaiset polut, jotka ovat ns. ”pääpolkuja” ja havaittavissa. Erityisesti maaston laidoilla on paljon pätkiä, joita ei voi kaikkia kuvata kartalle järkevästi. Epäselvän polun ja pienen polun ero on siten välillä häilyvä, koska selvää pääpolkua muodostamattomat pätkät on kuvattu usein pätkällä pientä polkua kuvaussyistä, tai pidempien tapauksessa epäselvänä polkuna. 

Muurahaispesät

Nykyinen muurahaispesäsymboli on erityisen hallitseva symboli. Vain selvimmät ja näkyvimmät pesät on kuvattu kartalle ja yleensä myös, jos kartalla on siinä paikan kontekstissa tilaa.

Kaatuneet puut

Selvästi juoksua haittaavat alueet on merkitty pystyvihreällä ja/tai tuplapystyvihreällä, mikäli hidastuvuus erityisen merkittävä. Sellaiset juurakot, jotka olivat erityisen näkyviä ja yksittäisiä tyhjällä alueella, on kuvattu kartalle.

Kokonaisuutena kaupunkien lähikartat ovat kuvaustyyliltään hieman erilaisia, jos vertaa erämaamaastoihin. Niissä erityisesti polkukuvaus on erilainen.

Timo Joensuu ja Janne Weckman

 

Valvojan lausunto

Vuoden 2022 KuoSun kansalliset käydään aivan Kuopion kupeessa Puijonsarvessa. Kilpailumaasto sijaitsee  MM 2025 kisoihin takia kiellossa olevan maaston naapurissa, joten MM kilpailuun tähtäävien olisi hyvä tutustua maastoon ja nyt siihen on hyvä mahdollisuus. Maasto on yksi suuri mäki, jossa korkeuseroa on noin 80 metriä, Kartalla runsaasti polkuja ja maasto muutenkin hyväpohjaista isoa kuusi metsää. Oikeasti hidastavaa pystyvihreää ei juurikaan ole. Radat maaston luonteeseen kuuluen sisältävät herkullisia rinnerasteja ja ainakin pidemmillä matkoilla noususumma on huomattavaa näin keskimatkalle. Kaikki radat pääsevät kartan hyviin maastokohtiin, koska muuta kartalla ei ole. Kartta on selkeä MM 2025 karttaryhmän Janne Weckmanin ja Timo Joensuun käsialaa tältä keväältä. Kartta on tasalaatuinen ja kuvauksiltaan paikkansa pitävä. KuoSulla jatkaa kokenut kisojen järjestämisorganisaatio, joten on tulossa hyvät ja onnistuneet kilpailut.  

 

Valvoja Pauli Kukkola

Siilin Rasti