Alueellinen Tähtiseura-palkinto Kuopion Suunnistajille

Suomen Olympiakomitea on myöntänyt 16.12.2020 Kuopion Suunnistajien lasten ja nuorten toiminnalle alueellisen vuoden lasten liikunnan Tähtiseura-kannustuspalkinnon 2020. Kannustustipendin 1000 € lahjoittaa Olympiakomitean tukisäätiö. Tähtiseura on Suomen Olympiakomitean laatuohjelman tunnus, joka myönnetään laadukkaasta seuratoiminnasta.

Olympiakomitea ja Gasum valitsivat kannustuspalkinnon saajiksi esimerkillisellä tavalla lasten ja nuorten liikuntaa ja urheilua edistäviä Tähtiseuroja. Kuopion Suunnistajat oli yksi 14 alueellisesta kannustuspalkinnon saajista. Palkitsemisella Olympiakomitea haluaa edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille arvokasta työtä, jota suomalaisissa urheiluseuroissa tehdään.

 

Monien projektien kesä

 

Kuopion Suunnistajien lasten ja nuorten jaosto on toteuttanut vuoden 2020 aikana useita lasten ja perheiden liikuntaa edistäviä projekteja:

Kesällä toteuttettu Hippo-suunnistuskoulu veti ennätysmäärän osallistujia ja palaute siitä niin lapsilta kuin heidän vanhemmiltaan on ollut todella hyvää. Hippo-suunnistuskoulussa yhteistyökumppanina toimi Pohjois-Savon OP.

Kevään koronasulkujen aikana lasten ja nuorten jaosto tuotti Pohjois-Savon Liikunnalle suunnistukseen liittyvää etäsporttileiri-videomateriaalia, jota perheet ovat voineet hyödyntää omaan tahtiin normaalin leriritoiminnan ollessa jäissä.

Loppukesästä ja alkusyksystä Kuopion Suunnistajien lasten ja nuorten jaosto toteutti laajan korttelikiertueen Opetus- ja Kulttuuriministeriön myöntämän avustuksen turvin. Korttelikiertue vei suunnistusharjoituksia, leimausratoja ja muita suunnistukseen liittyviä kokeilumahdollisuuksia kuopiolaisten lähialueille mm. Väinölänniemelle ja Lippumäkeen. Myös elokuussa toteutetun Hippo-suunnistuksen yhteydessä Jynkässä toteutettiin yksi korttelikiertueen tapahtumista.

Korttelikiertue ulottui myös alakouluille, joissa järjestettiin syksyn aikana suunnistusharjoituksia yhteistyössä koulujen kanssa.

Suunnistuskoulu ja korttelikiertueen tapahtumat ovat tavoittaneet vuoden 2020 aikana useita satoja kuopiolaisia lapsia, nuoria ja perheitä. Tavoitteena on ollut lisätä omakohtaisen kokemuksen kautta tietämystä suunnistamisesta niin harrastuksena kuin kilpaurheilulajina. Samalla on korostettu sitä, että suunnistus on laji, jota koko perhe voi harrastaa yhdessä.