Kuopion Suunnistajien uusi hallitus kokoontui järjestäytymiskokoukseen torstaina 20.1.2022. Ajan hengen mukaisesti kokous toteutui Teamsissa. Tämä on hallituksen tiedote jäsenistölle kokouksessa käsitellyistä asioista.

 

Hallituksen kokoonpano

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Timo Suhonen ja sihteerinä Tiina Sundvall. Uutena varapuheenjohtajana aloitti Jaana Turunen ja uutena hallituksen jäsenenä Hanna Väätäinen. Hallituksen jäseninä jatkavat Sampo Hyppolä, Aarne Keurulainen ja Jukka Tiitto. 

Hallituksen varajäsenenä jatkaa Mikko Karjalainen, mutta toisen varajäsenen paikka on edelleen täyttämättä. Kiinnostaisiko sinua tulla mukaan hallitustoimintaan varajäsenenä? Paikka on tarkoitus täyttää seuraavassa kokouksessa 24.2.2022. Kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä seuran puheenjohtajaan, varapuheenjohtajaan tai sihteeriin.

Jaostojen puheenjohtajat

 • Valmennusjaosto: Sakari Hyvönen
 • Kilpailu- ja karttajaosto: Sakari Hyvönen
 • Nuorisojaosto: Sami Hämäläinen

Lisäksi perustetaan viestintäjaosto.

Valmennusjaostoon etsitään uutta vetäjää ja hallitus ottaa mielellään ehdotuksia vastaan. Asiasta voi olla yhteydessä Sakari Hyvöseen tai Jaana Turuseen. 

Matkakorvaukset 2022

Hallitus päätti kilpailujaoston ehdotuksen mukaisesti, ettei matkakorvauksia makseta. Seuran asioiden hoitajille voidaan maksaa 0,25 €/ km korvausta, kun siitä on sovittu etukäteen hallituksen tai puheenjohtajan kanssa.

Strategian jalkauttaminen etenee

Seuran syyskokouksessa 2020 hyväksyttyä strategiaa ryhdytään toimeenpanemaan aiempaa aktiivisemmin. Strategian päälinjojen toteuttamista ja tarkempaa suunnittelua varten perustetaan pieniä työryhmiä, joihin tarvitaan myös hallituksen ulkopuolisia jäseniä. Haluaisitko olla mukana kehittämässä seuraavia asioita KuoSussa?

 • Seuran jäsenyys ja suunnistustoiminta
 • Vapaaehtois- ja talkootyö, tehtävien määrittely ja jakautuminen
 • MM-kilpailut 2025
 • Viestintä
 • Seuran hallinto ja talous

Hallitus etsii aktiivisesti työryhmiin jäseniä hallituksen jäsenten rinnalle. Onko sinulla osaamista työsi tai aiempien tehtäviesi tai kiinnostuksen kohteittesi kautta näihin? Haluaisitko käyttää asiantuntijuuttasi ja kiinnostustasi seuratoiminnan kehittämiseen?

Prosessissa on tarjolla enemmän ja vähemmän työllistäviä tehtäviä. Tämän työskentelyjakson on tarkoitus toteutua ja päättyä vuoden 2022 aikana ja jatkua sen jälkeen osana KuoSun normaalia seuratyötä. 

Mikäli vastaat kyllä, ota yhteyttä varapuheenjohtaja Jaana Turuseen 10.2.2022 mennessä. 

Talkoot on tärkeä osa seuran varainhankintaa

Tervaruukin latukahvila aukeaa helmikuussa, mikäli koronatilanne sallii sen. Tervaruukkia on tarkoitus pitää auki viikonloppuisin ja hiihtolomaviikolla 10 kaikkina päivinä. Latukahvilan pitäjiksi tarvitaan seuramme jäseniä, joten ilmoittaudu mukaan, kun asiasta tiedotetaan Nimenhuudon kautta.

Kesäkuun alussa Kuopiossa järjestetään lasten- ja nuorten suunnistuksen valtakunnaliinen suurleiri. Kuopion Suunnistajat ei vastaa leirijärjestelyistä, mutta on mukana talkoolaisina. Talkootehtävät ajoittuvat kesäkuun alkuun arkipäiviin. Talkoolaisia tarvitaan alustavasti 10-15 neljälle päivälle.

Myös kilpailujen järjestelyissä kaivataan talkoolaisia eri tehtäviin. Osa talkoohommista kestää vain muutaman tunnin paikan päällä ja samalla pääsee seuraamaan kilpailua aitiopaikalta. Toukokuun lopussa järjestämme kansallisen kilpailun Puijolla ja syksyn alussa rogaining-kilpailun Ylämäessä.

Nyt on hyvä tilaisuus opetella kilpailuissa tehtäviä toimitisijahommia. Tulevina vuosina järjestämme kansainvälisiä kilpailuja huippusuunnistajille ja olisi hyvä, jos pystymme kierrättämään tehtäviä niin etteivät ne rasita pelkästään muutamia seuramme jäseniä . 

Muuta

 • MM-kilpailuprojekti etenee. Työn alla on mm. kilpailuorganisaation vastuuhenkilöiden etsiminen ja nimeäminen.
 • Kuntosuunnistusjaosto on laatinut alustavan torstairastikalenterin. Kausi alkaa vapun seutuun. Kuntorastien toteuttajia tarvitaan lisää. 
 • Aktiivisesti ja tavoitteellisesti harjoittelevan Talent-ryhmän (12-16 -vuotiaat suunnistajat) toimintaa kehitetään tulevalla kaudella. Asiasta kiinnostuneille on infotilaisuus suunnuntaina 31.1.2022. Lisätietoja saa Sami Hämäläiseltä.
 • Uusia suunnistuskarttoja on tulossa kauden aikana näillä näkymin kolme. Karttapäivityksiä tehdään erityisesti nuorisojaoston toiveita kuullen. 
 • KuoSuppaan hankitaan sähkölukko helpottamaan tilan käyttöä.

Seuraava kokous

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 24.2.2022. Hallituksen esityslistalle ja päätettäväksi tuotavia asioita voi ilmoittaa puheenjohtajalle tai varapuheenjohtajalle 18.2.2022 mennessä.