Marko ja rusakon ronssi

Marko Lamminsalo taisteli Kainuun Rastiviikon H35A-sarjan kokonaiskilpailun voittoon!  Kärjen vaihdellessa viikon mittaan Markon tasaiset 3. sijoitukset pitivät hänet jatkuvasti iskuetäisyydellä kaikkein kirkkaimpaan.

Vasta viisi vuotta suunnistusta harrastaneen Markon ovet avautuivat tällä kaudella veteraanisarjoihin. Markon kova kunto on rakennettu vuosien monipuolisella kestävyysharjoittelulla mm. hiihdon, polkujuoksun, pyöräilyn ja hurjan näköisen Parkour-harrastuksen parissa. Tänä vuonna Marko rohkaistui ensimmäistä kertaa rastiviikoille ja luonnollisesti heti tuplalle eli ensin Fin5 ja heti perään KRV.

Jo Fin5:llä Marko väijyi kärjen tuntumassa, saavutti rajulla polkurynnistyksellä jopa osakilpailuvoiton, mutta sortui myös muutamiin isoihin virheisiin. Fin5:n kokonaiskilpailun 2. sija jätti lopulta sopivasti nälkää KRV:lle.

KRV:n viimeisenä iltana Marko kävi palauttavalla pyörälenkillä Lentuankosken leirintäalueen maastoissa. Omien sanojensa mukaan Marko ei ollut edes katsonut yhteistuloksia. Tosiasiassa hän oli vain 1 min 19 s perässä kärkeä. Marko näki metsätiellä hämärässä valtavan rusakon ja pääsi ihan viereen ennen kuin rusakko havaitsi Markon.

Markon mukaan rusakon kohtaaminen oli enne. ”Katsoimme rusakon kanssa hetken toisiamme silmiin. Rusakko tuntui sanovan, että nauti rennosti äläkä purista liikaa. Ronssi riittää”, Marko tulkitsee. Seuraavaksi rusakko otti tiellä raivoisan kiihdytyksen ja jatkoi viereiselle suolle pursujen, mättäiden ja mäntyjen ohi liitäen. Dramaattisten vaiheiden jälkeen osakilpailun pronssi kirkastuikin H35A-sarjan kokonaiskilpailun voitoksi lopulta jopa 2 min 42 s erolla seuraavaan.

Markokin teki tiekierron, joka tallentui Touho Häkkisen kameralle (ohessa). Ja hei! Markon päässä ei ole lamppu vaan kamera sekin. Koko Markon KRV-seikkailu löytyy gps-karttarainan kera oheisista videoista. Jos haluat päästä mukaan Markon Fin5 -suunnistusksiin, niin löydät ne oheisesta linkistä.  

Muita kuosulaisten sijoituksia KRV:lla:

✅ Hanna Väätäinen tuli kokonaiskilpailun kolmanneksi D45A-sarjassa
✅ Miitu Honkanen tuli myös kolmanneksi D21A-sarjassa
✅ Lauri Launonen oli myös kolmas H13-14B-sarjassa
✅ Anna Tujunen tuli toiseksi D16B-sarjassa

Kuva: Touho Häkkinen, KRV 2023

Kuva: Mikko Karjalainen