Kuopiossa 24.1.2024

Ilmoitathan tulostasi tarjoilujen vuoksi oheisella lomakkeella viimeistään 18.2.2024

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen! Tilaisuus järjestetään Kylpylähotelli Rauhalahden auditoriossa osoitteessa Katiskaniementie 8, 70700 Kuopio maanantaina 19.2.2024 klo 18-20. Tilaisuudessa esittäytyy MM-tapahtumakokonaisuuden uusi johtaja, joka nimetään ja julkistetaan 15.2.2024, sekä kuulemme myös Suomen Suunnistusliiton terveiset liiton toimitusjohtajalta Mika Ilomäeltä.

Illan ohjelma:

 1. Tervetuloa, Hanna Väätäinen, KuoSun varapj
 2. Suunnistusliiton puheenvuoro, Mika Ilomäki SSL
 3. Tapahtumajohtajan esittely
 4. World Cup ja WOC 2025 ajankohtaisia asioita, Sakari Hyvönen
 5. Kahvi- ja teetarjoilu
 6. Kysymys / vastaus 

Lomakkeella voit esittää kysymyksiä World Cup- ja MM-tapahtumiin liittyen. Kysymykset ja vastaukset käydään läpi illan tilaisuudessa. Voit myös jättää sähköpostiosoitteen, jos kaikkiin kysymyksiin ei ehditä vastaamaan tilaisuudessa. Vastaamme niihin mahdollisimman pian.

Tietoa tapahtumakokonaisuuksista

Järjestimme elokuussa 2023 WRE- ja Viestiliigan kilpailut, jotka olivat hienoja mahdollisuuksia organisaatiolle valmistautumisessa suunnistuksen MM-kilpailuja varten. 

Tekemistä riittää edelleen. Tämän vuoden maastomatkojen maailmancupin ratkaiseva tapahtuma suunnistetaan Nilsiän Lastulahdessa ja seuraavana ovat vuorossa MM-kilpailut Pohjois-Savossa. MM-kilpailujen kilpailukeskusten sijainnit selviävät kesällä 2024. MM-tapahtuman aikana suunnistetaan myös koko kansan  Fin5-suunnistusviikko. Odotettavissa on huumaavaa tunnelmaa MM-areenoilla.

Maailmancupissa 2024 kilpailevat maailman huippusuunnistajat ja osanottajia tulee olemaan useista eri maista noin 300. Lisäksi viikonloppuna juostaan kansallinen suunnistuskilpailu. Suunnistuksen MM-kilpailuissa 2025 osallistujamäärä on huomattavasti suurempi  ja yleisöä odotetaan tapahtumapaikoille tuhansia. Molemmat tapahtumat televisioidaan.

 

World Cup Final  26.-29.9.2024 WOC 2025       7.-12.7.2025
Torstai 26.9.  Pitkä matka Maanantai 7.7. Mallisuunnistus
Lauantai 28.9.  Keskimatka Tiistai 8.7. MM-keskimatka karsinta
Sunnuntai 29.9. Viesti Keskiviikko 9.7. MM-keskimatka finaali
Torstai 10.7. MM-pitkä matka
Lauantai 12.7. Viesti

 

Lisätietoa tapahtumista löydät:

World Cup Bulletin 1-2    WOC Bulletin 1

 

Organisaatio, valiokuntien puheenjohtajat ja niiden päätehtävät World Cupissa ja MM-kilpailuissa. 

Organisaation rakenne on samanlainen vuosien 2024 ja 2025 kilpailuissa, vaikka tapahtuma ei vielä tänä vuonna ole yhtä suuri kuin vuoden kuluttua. Syyskuun kilpailut tuottavat meille lisähavaintoja mahdollista puutteista ja ennen kaikkea antaa varmuutta siitä, että osaamme hoitaa asiat arvokisojen vaatimalla tavalla. 

Tapahtumajohtaja 

 • Tapahtumajohtaja vastaa World Cupin ja WOCin päätöksistä kokonaisuutena ja projektinjohdosta.

 

Pääsihteeri 

 • Sakari Hyvönen, p. 040-5246614
 • Vastaa yhdessä tapahtumajohtajan kanssa MM-kisaprojektin päätöksistä  ja niiden toimeenpanosta sekä  valmistelee kokouksia ja vastaa tiedusteluihin.

 

Areenavaliokunta 

 • puheenjohtaja Aarne Keurulainen, p. 041-4361199
 • Areenavaliokunta suunnittelee, rakentaa, ylläpitää ja purkaa kilpailukeskuksen olosuhteet ja rakennelmat muiden valiokuntien ja toimijoiden vaatimusten ja tarpeiden mukaisesti. Logistiikka ja kuljetukset sekä seremonioiden suunnittelu tukevat valiokunnan työtä jo alkuvaiheessa. 

 

Kilpailuvaliokunta 

 • puheenjohtaja Ari Taskinen, p. 040-5064446
 • Päätehtävänä on huolehtia, että kilpailuihin liittyvät asiat on toteutettu asianmukaisesti ja tasapuolisesti. Valiokunnan vastuulle kuuluvat kartat, radat, karanteenit, lähdöt ja maali. 

 

Talousvaliokunta 

 • puheenjohtaja Timo Suhonen, p. 0400-552675
 • Talousvaliokunnan tehtävänä on talouden huolellinen hoito, tulojen ja menojen tarkka ja ajantasainen seuranta ja raportointi sekä kisojen aikaisen rahaliikenteen turvallinen ja luotettava hoito. 

 

Ympäristö, ensiapu ja turvallisuus 

 • puheenjohtaja Heikki Kääriänen, p. 0400-344685
 • Ympäristövaliokunta suunnittelee ja toteuttaa tapahtuman jätehuollon. Valiokunta ohjaa muita valiokuntia toimimaan siten, että tapahtuman hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni tapahtuman välttämättömät toiminnot huomioden. Ympäristövaliokunta ohjaa muita valiokuntia ympäristöasioihin liittyvissä kysymyksissä ja toimii yhteistyössä erityisesti areenavaliokunnan kanssa.

 

WOC 2025 Tour -suunnistusviikko 

 • puheenjohtaja Ari Kauhanen, p. 0400-802559
 • Valiokunnan tehtävänä on järjestää MM-kilpailujen yhteydessä juostava WOC 2025 Tour -suunnistusviikko . 

 

Markkinointi- ja viestintävaliokunta 

Markkinointi 

 • i2 valtakunnan tasolla ja Timo Suhonen Kuopion alue, p. 0400-552675

Viestintä

 • Tiina Tervaniemi, p. 040-5271053
 • Markkinoinnin ja viestinnän tehtävä on lisätä kisa- ja tv-katsojien sekä lähialueen asukkaiden kiinnostusta tapahtumaa kohtaan. Julkisuuden kautta suunnistusta tehdään tutuksi sekä paikallisesti että valtakunnallisesti ja muissa maissa.

 

Teknologiavaliokunta 

 • puheenjohtaja Ari Hyyryläinen, p. 040-5902090,
 • Tiina Torvela, p. 050-3431366
 • Tehtävänä on teknologian osa-alueiden yhteensovittaminen ja aikataulujen luominen toiminnoille. Teknologiaan kuuluvat IT, internet, TV ja GPS, joilla kaikilla on omat erityisosaajat. Valiokunnan puheenjohtaja toimii yhdyshenkilönä eri toimijoiden ja organisaation välillä. MM-viikon aikataulut muotoutuvat pääosin tv-lähetysten perusteella. Ohjelmarunko muodostuu kisaennakosta, urheilijoiden esittelyistä, lähdöstä, suunnistuksesta ja jännittävästä loppuratkaisuista. Lähetys sisältää myös mitalistien haastatteluja ja aikaa on oltava myös kukitusseremonialle kilpailupaikalla.

 

Haluatko mukaan järjestelytehtäviin?

MM-kilpailujen järjestäminen Suomessa ja Kuopion seudulla on äärimmäisen harvinaista ja siksi tarjolla on ainutlaatuinen kokemus maailmanlaajuisen tapahtuman keskiössä talkoolaisena. Tule siis kokemaan kisahuumaa ja huippusuunnistuksen tunnelmia aitiopaikoilta samalla tapahtumajärjestelyissä auttaen! Tarjolla on monenlaisia tehtäviä, joista harvassa tarvitaan varsinaista suunnistuskokemusta. Mitä aikaisemmin ilmoittaudut mukaan, sitä enemmän pystyt vaikuttamaan tehtäväsi sisältöön. Tapahtuman jälkeen pääset ylpeydellä kertomaan tuleville sukupolville: “Olin järjestämässä suunnistuksen World Cupia ja MM-tapahtumaviikkoa Kuopiossa!”

Tähän mennessä talkoisiin ilmoittautuneet sijoitetaan valiokuntiin ilmoittautumisten tai valiokunnan tarpeiden perusteella. Talkootehtävä voi kuitenkin muuttua, jos siihen on suuri tarve toisaalla. Talkootiimi saattaa World Cupissa olla hieman erilainen kuin päätapahtumavuonna. 

Järjestäjänä tarjoamme sinulle  unohtumattomia elämyksiä huippu-urheilutapahtumassa, ruokahuollon tapahtuman aikana sekä seuraavat talkootuotteet MM logoilla varustettuna

 • woc-sadeviitta
 • woc-liivi
 • woc-lippis tai woc-buffi

 

Tässä World Cupin ilmoittautumislomake, jota voi jakaa, jos tuttavapiirissäsi on henkilö, joka ei vielä ole ilmoittautunut mukaan urheilujuhlaan. MM-kilpailujen talkooilmoittautuminen avataan vasta maailmancupin jälkeen. 

llman sinua kilpailuja ei voida järjestää.  Kiitos, että olet mukana! 

 

WOC-organisaation puolesta 

Sakari Hyvönen

Pääsihteeri 

040-5246614

sakari.hyvonen@woc2025.fi

 

Ilmoitathan tulostasi tarjoilujen vuoksi oheisella lomakkeella viimeistään 18.2.2024