Suunnistuskausi 2023 on päättynyt

Kuopion Suunnistajien kausi 2023 on tullut päätökseen, sillä kaikki vuoden treenit ja tapahtumat ovat nyt ohi ja seuraavaksi siirrymme joulun viettoon. Paljon on tapahtunut ja paljon on myös suunnitelmia tulevaan kauteen.

Lämmin kiitos kaikille niille jäsenillemme, joiden ansiosta Kuopion Suunnistajilla on ollut monenlaista toimintaa kauden aikana! Erityiskiitokset MM-kisaorganisaatiolle, seura-asutyöryhmälle sekä jaostojen vetäjille ja vastuunkantajille!

Tässä vielä viimeisiä muisteloita, uutisia ja ilmoitusasioita.

Syyskokouksen tiedotuksia

Seuran syyskokouksessa 30.11.2023 nimettiin kaksi kunniajäsentä: Tapani Laine ja Markku Kotamäki. Sydämelliset onnittelut molemmille ja kiitos ansiokkaasta työstä suunnistuksen eteen! Molempien ansiot KuoSussa ovat omaa luokkaansa. 

Tapani Laine on vuosikausia koordinoinut ja ollut itse mukana ravitalkoissa, joka on ollut merkittävä tulon lähde toimintaamme. Lisäksi Tapani on huoltanut torsu-autoa vuosikausien ajan. Lisäinspiraatiota hän antaa meille nuoremmille kilpailemalla H85 sarjassa aktiivisesti. 

Jokainen torstairastikävijä on varmasti törmännyt Markku Kotamäkeen vähintään emitin lukuvaiheessa. Markun ansiosta mm. KuoSun autotallissa tavarat on järjestyksessä ja tulospalvelu toimii kuntorasteilla. Kuluneen kesän omatoimirastit olivat myös kokonaan Markun käsialaa ratojen suunnittelusta rastien viemiseen ja poistamiseen saakka. 

Tapani Laine

 Kuopion Suunnistajien hallitus vaihtuu osittain. Suuret kiitokset poisjääville jäsenille ja varajäsenille Emilia Uurasjärvi, Timo Ruotsalainen ja Vesa Saramäki! Uutena hallituksessa aloittaa nuorison edustaja Otso Koponen sekä varajäsenenä Mikko Leppävuori. Lämpimästi tervetuloa hallitustyöhön mukaan!

Hallituksessa jatkavat pj. Jaana Turunen, varapj. Hanna Väätäinen, sihteeri ja rahastonhoitaja Tiina Sundvall sekä jäsenet Sami Hämäläinen, Sampo Hyppölä ja Jukka Tiitto

Jäsenmaksut 2024

Hintojen noustessa myös jäsenmaksut nousevat hieman. Nuorten maksu nousee 100 euroon, mutta sisältää jatkossa kilpailumaksut. Aikuisten jäsenmaksu nousee 70 euroon. Lasten jäsenmaksu pysyy ennallaan. Seuran jäsenmaksutulot menevät pääasiassa ns. kiinteisiin kuluihin: tilojen ylläpitoon, ohjelmalisensseihin ja laitteisiin, taloushallintoon, ym. pakollisiin kuluihin, jotta toimintaa voidaan järjestää. Toimintaan käytettävät varat hankitaan siis muualta avustuksina, kuntorastituottoina, osallistumismaksuina jne.

KuoSun 75-juhla

KuoSun 75-juhlia juhlittiin Rauhalahdessa varsin talvisissa olosuhteissa marraskuussa. Anna Tujunen oli koonnut juhliin kuvakavalkadin kaudesta 2023 ja teimme siitä vartin mittaisen videon joulun pyhinä muisteltavaksi. Monta hienoa hetkeä tulee kuvista elävästi mieleen!

Kunniaseinä

KuoSun kunniaseinä löytyy nyt nettisivuilta. Kunniaseinältä löytyvät juhlavuoden 75-suunnistussuoritusta tavoitteen saavuttaneet, seuran mestarit 2023 ja muut menestyjät. Käyhän tutustumassa, keitä seuramme suunnistussankarit ovat!

Marko Lamminsalo teki videon 75-juhlarogainingistaan ja löydät sen tästä alta. Lähde siis vaikka kinkunsulatusreissulle Markon kanssa Rauhalahden, Jynkän ja Vaivasen maastoihin!

Tervaruukin latukahvila aukeaa 6.1.2024

Tervaruukin latukahvila aukeaa lauantaina 6.1.2024. Latukahvila on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-14  ja viikosta 8 alkaen klo 10-16 hiihtokauden loppuun saakka. Latukahvila ei ole auki, mikäli pakkanen laskee -16 asteeseen tai sen alle, tai mikäli sataa vettä. Postaamme Kuopion Suunnistajien Facebook- ja Instagram-sivuille joka lauantai ja sunnuntaiaamu päivityksen latukahvilan aukiolosta. Voit siis tarkistaa ajantasaisen tiedon sieltä tai KuoSun nettisivujen etusivulta Instagram-kuvista. Tervetuloa hiihtämään Neulaniemeen!

Latukahvila ei ole auki, mikäli kahvilan pitäjiä ei löydy. Varaathan siis vuorosi Suomisportista (ja kiitos teille kaikille, jotka olette jo niin tehneet!).

MM-kilpailuprojektin pääsihteeri aloittaa 1.1.2024

MM-kilpailuprojektin pääsihteeriksi on valittu Sakari Hyvönen ja hän aloittaa tehtävässään 1.1.2024. Tehtävä jatkuu aina 31.7.2025 saakka. Tervetuloa Sakke töihin KuoSuun!

Olethan jo varannut kalenteriisi maailmancupin päätöskisat Lastukoskella syyskuun lopussa? Tarjolla on taatusti hienoa kisatunnelmaa maailman huippujen suorituksia seuratessa ja talkoohommia samalla hoitaessa. Tapahtuma on viimeinen tilaisuus hioa kisaorganisaatiotamme kuntoon MM-kisoja varten. Näin pidämme huolta siitä, että h-hetkellä hommat sujuvat jouhevasti.

Lue talkookutsu ja ilmoittaudu mukaan siitä löytyvästä linkistä.

Terveisiä yhteistyökumppaneilta!

Lopuksi vielä iloisia uutisia, että olemme saaneet ensi vuodelle avustuksia lasten ja nuorten toimintaan KPY:ltä ja Aino ja Heikki Väänäsen säätiöltä. Kaikki yhteistyökumppanimme löytyvät nyt etusivultamme. Kiitämme kaikkia tukijoitamme!

Yhteistyökumppanimme Mehiläinen muistaa meitä myös oheisella tervehdyksellä.

 

Hyvää joulua!

Ensi kauteen starttaamme uusilla seura-asuilla, joita näkyykin jo treeneissä kivasti. Näillä näkymin toinen seura-asujen tilauskierros on helmikuun alussa ja vaatteet saadaan sopivasti vapuksi käyttöön.

Iso kiitos kuluneesta kaudesta nuorisovalmentajallemme Aleksi Sopolle, jonka maine laadukkaista ja mielekkäistä harjoituksista on kiirinyt laajalle koko Itä-Suomen alueelle. Sopon keskittyessä talvella opintoihin ja treenaamiseen harjoituksia Kuopiossa vetää Aleksi Karppinen, joka on osoittanut, ettei nuoriso pysty häntä vielä karistamaan kintereiltään eikä virta lopu mäkitreeneissä perässäjuoksijalta. Olemme iloisia, että saimme Karpin avuksi talvikaudelle ja innolla jatkamme treenejä hänen johdollaan ensi vuoden puolella!

Treenejähän on nuorisolla kolmesti viikossa lähes koko ensi vuoden. Keskiviikon juoksutreeneihin ja lauantain korttelitreeneihin on tervetulleita aikuisetkin, joten ylös, ulos ja lenkille! 

Hyvää joulua ja menestyksekästä alkavaa uuttaa suunnistuskautta 2024!

Terveisin KuoSun hallitus