Vaativaa suunnistusta Kortejoella

Kortejoella lauantaina 31.7.2021 käydyssä suunnistusliigan osakilpailussa voittajiksi nousivat Merja Rantanen ja Eetu Savolainen. Kilpailijoiden kommenttien perusteella keskimatkan kilpailun radat olivat haastavia ja kärkisijoituksiin vaadittiin tarkkaa suunnistusta. 

Naisten kilpailun voittaja Merja Rantanen tuuletti raivoisasti maalissa. Kivinen savolaismaasto sopi hänelle. Rantanen kuvasi lähteneensä matkaan kovassa tahtotilassa ja sai aikaan sujuvan suunnistuksen. ”Rata oli sellainen, että oli koko ajan pakko tietää, mihin on menossa,” hän kommentoi kilpailun jälkeen.

Myös Eetu Savolainen uhkui tyytyväisyyttä maalissa. Savolainen suunnisti puhtaasti ja ainoa epäröinti radalla toi hänelle noin 10 sekuntia lisäaikaa. Savolainen kilpaili mielellään kotiseuduillaan haasteellisen alkukesän jälkeen ja kertoi saaneensa vähän etua tutusta maastotyypistä. Loppukesän päätavoitteet liittyvät tuleviin viestikilpailuihin.  

Kasperi Hämäläinen Inov-8-osakilpailun voittoon

Kuopion Suunnistajien Kasperi Hämäläinen voitti kotimaastoissaan nuorten Inov-8 -liigan H18 osakilpailun. Samalla hän paransi asemiaan liigan viimeisen osakilpailun takaa-ajokilpailuun Valkeakoskella.