Kalevan Rastin Marika Teini voitti odotetusti naisten pääsarjan suunnistuksen keskimatkalla Kuopiossa sunnuntaina. Miesten paras oli Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläinen. Kuopion Suunnistajien Santeri Kirjavainen oli hienosti kovatasoisen kisan neljäs.

Naisten kilpailu oli tiukka, sillä kakkonen Espoon Suunnan Silva Kemppi hävisi Teinille vain kuusi sekuntia. Kolmas oli Kalevan Rastin Miia Niittynen.

Miehissä kakkonen oli Kalevan Rastin Miika Kirmula ja kolmas saman seuran Rudolfs Zernis. Kuopion Santeri Kirjavainen hävisi pronssisijan niukasti kuudella sekunnilla.

Syrjäläisen mukaan kisan alku oli häneltä heikko. Loppumatkasta rytmi löytyi ja juoksu kulki mallikkaasti. ”Ilmeisesti kova treeniviikko ei kuitenkaan syönyt tehoja. Minulle todennäköisesti sopii kova treenaus ja siihen päälle tiukka kisa”, totesi Syrjäläinen.

Kilpailun maastoa pidettiin suunnistuksellisesti vaativana. Kymmenenneksi jäänyt Latvian Emils Zernis ruoski itseään pahoista virheistä ja totesi maaston olleen rankkaa ja paikoin tiheäkasvuista. Kilpailunjohtaja Sakari Hyvönen totesikin, että eri maiden maajoukkueilla on vielä paljon opittavaa savolaisesta maastosta ennen vuoden 2025 maailmanmestaruuskilpailuja.

 Lisätiedot: Sakari Hyvönen, 040 524 6614