KuoSun hallitus tiedottaa 1/ 2023

Kuopion Suunnistajien hallitus kokoontui ensimmäisen kerran uudella kokoonpanollaan 8.1.2023. Ennen kokousta hallitus ja jaostojen aktiivit kokoontuivat yhteiseen seminaariin käymään läpi käytännön asioita ja suunnittelmaan tulevaa. Suurimpana asiana oli Suomisportin käyttöön otto. Tässä on tärkeimmät asiat molemmista tapaamisista!

Eettiset ohjeet

Kuopion Suunnistajat on päivittämässä eettisiä ohjeitaan talven aikana. Hallitus nimesi häirinnän ja epäasiallisen kohtelun yhteyshenkilöiksi Jaana Turusen ja Sampo Hyppölän. Heihin voi olla yhteydessä täysin luottamuksellisesti tarvittaessa. 

Seura-asujen uudistus

Seura-asuja päivitetään talven aikana. Projektista vastaa siihen valittu työryhmä. Tavoitteena on, että jo talvella pääsemme sovittamaan pukuja ja tekemään tilauksia niin, että saamme uusia asuja käyttöömme jo tälle suunnistuskaudelle.

Kuosupan ja kopiokoneen käyttö, karttatiedostot

Kuosuppa on tarkoitettu käyttöömme tapaamisia ja suunniteluja varten. Kuosupan ylläpito ja huolto on meidän kaikkien vastuulla, joten siivoathan jälkesi, laitat tavarat paikoilleen, sammutat valot ja varmistat että ulko-ovi jää lukkoon lähtiessäsi.

Tälläkin kaudella jatkamme karttojen itse tulostamista Kuosupan kopiokoneella. Käytä 120 g (100 g) paperia karttatulosteisiin ja muihin 80 g paperia. Jos kopiokoneen kanssa tulee ongelmia, ilmoita siitä sihteerille tai puheenjohtajalle. Älä yritä korjata vikoja itse, vaan kutsumme huoltohenkilön, joka hoitaa asian leasing-sopimuksemme mukaisesti.

Karttatiedostot pdf-muodossa saa mm. jaostojen puheenjohtajilta.

Rahaliikenne

Siirrymme koko ajan enenevässä määrin sähköiseen taloushallintoon ja rahaliikenteeseen. Pääosa maksuista maksetaan jatkossa Suomisportin ja Rastilipun (kuntorastit) kautta. Lisäksi käytössämme on torstairasteilla ja Tervaruukilla MobilePay, korttimaksut ja käteinen. 

Mikäli teet hankintoja KuoSun puolesta, muista toimittaa kuitti (mieluiten sähköisenä) sihteerille viimeistään seuraavan kuukauden 10. päivään mennessä. Kuluja ei korvata ilman kuitteja tai jos kuitit myöhästyvät yli 3 kk. Vuoden viimeiset kuitit on toimitettava 10.1. mennessä. Tämä on viime keväänä hyväksymmämme talousohjesäännön mukainen käytäntö. 

Jos kysyttävää herää tästä, ota yhteyttä puheenjohtajaan. 

Tervaruukin latukahvila

Ylläpidämme talvella Tervaruukin latukahvillaa, mikä on osa varainhankintaamme. Latukahvila aukeaa näillä näkymin 21.1. ja on auki viikonloppuisin niin pitkään kuin lumia riittää. Myyntiohjeet päivitetään ensimmäisenä aukioloviikonloppuna. Varaathan myyntivuorosi Suomisportin kautta tulevin ohjein.

Navisport-tulosjärjestelma

Seuramme on hankkinut Navisport-tulosjärjestelmän, jota aletaan käyttää ensimmäiseksi torstairasteilla. Navisprotin käytöstä järjestetään kevään aikana koulutusta. Lisätietoja saa Tiina Torvelalta.

Viikkotiedote somessa

Valmennusjaosto julkaisee sunnuntai-iltaisin KuoSun Instagramissa ja Facebookissa viikkotiedotetta tulevan viikon treeniestä ja muista isommista tapahtumista. Ota seurantaan ja liity mukaan Suomisportin kautta! Muistutamme, että valmennuksen treenit ovat avoimia kaikille jäsenille vauhdista, taidoista ja kunnosta riippumatta. Harjoitukset on sovellettavissa niin nuoremmille kuin varttuneemmille suunnistajille.

Kuopion suunnistajat 75 v.

Kuluva vuosi on Kuopion Suunnistajien 75. toimintavuosi. Sitä juhlitaan sopivan tilaisuuden tullen seuratapahtuman muodossa. Aloitusseminaarissa tuli monta hyvää ideaa juhlapäivän sisällöksi. Hallitus ja jaostot työstävät asiaa hieman ja tiedotamme lisää, kun suunnitelmat ovat valmiit. 

Mahdolliset matkakorvaukset

Seura ei maksa kilpailuista matkakorvauksia. Yhteiskyydeissä on omavastuu ja sen maksamalla varmistuu paikka kuljetukseen.

Seuran asioiden hoitajille (esimerkiksi Tervaruukin huoltaminen ja vähintään kansallisen tason kilpailun järjestäminen) voidaan harkinnanvaraisesti maksaa enintään 0,53 €/ km ajon tärkeydestä ja luonteesta riippuen. Ajoista on sovittava etukäteen kirjallisesti ja yksilöidysti hallituksen tai puheenjohtajan kanssa. Tilitoimisto suorittaa maksun ajopäiväkirjaa ja laskua vastaan talousohjesäännön mukaisesti.

Kuopio-hallimaksut talenteille ja valmentajille

Hallitus päätti tukea Talenttiryhmään kuuluvia hyvinvointirannekkeen hankinnassa 20 eurolla. Tämä hyvitetään leiri- tai kilpailumaksujen omavastuuosuudesta tulevalla kaudella. Suosittelemme erittäin lämpimästi vanhempia hankkimaan kyseisen rannekeen nuorilleen. Se avaa ovet Kuopio-hallin lisäksi uimahalleihin, ensilumen ladulle ja moneen muuhun urheilevan nuoren omaehtoiseen liikuntaan. 

Seura ostaa Kuopio-hallissa treenejä toteuttaville valmentajille sarjalippuja valmennuskertojen hallimaksun maksamiseen. 

KuoSun hallitus kokoontuu seuraavan kerran 26.1.2023.