Tervetuloa KuoSun jäsenet ja muut Kuopion seudulla suunnistavat sekä kaikki suunnistamisesta kiinnostuneet!

KuoSun 75-juhlavuoden kesän suunnistuskausi käynnistyy ma 1.5.2023 klo 13:30-15 vappusprintillä Puijonlaaksossa. Sprintin lähtöpaikalla Rajalan koululla tapahtuu samaan aikaan monenlaista ja tapahtuma on avoin kaikille suunnistamisesta kiinnostuneille. Tervetuloa!

Ohjelmassa

  • Vappusprintti Puijonlaaksossa
  • Lasten ja nuorten HIPPO-suunnistuskoulun infoa
  • Kuntosuunnistuksen teemapäivä ja neuvontaa kuntorasteilla käymiseen
  • Lapsille maksuttomia suunnistusharjoituksia
  • Paikalla on myös HIPPO, joka jakaa tarroja suunnistusharjoitusten suorittajille
  • Simaa ja vappuherkkuja

KuoSun kuntosuunnistuskausi käynnistyy vappusprintillä Puijonlaaksossa ma 1.5.2023 klo 13:30-15. Radalle pääsee karttamaksulla kuten torstairasteilla yleensä. Alle 18-vuotiaat suunnistavat maksutta. Sprinttirastit on hyvä tilaisuus testata, miten tossu liikkuu talvikauden jäljiltä. Nyt on myös korkea aika vastata haasteeseen ja aloittaa 75 suunnistussuorituksen jahtaaminen tällä kaudella.

Kiinnostaako HIPPO-suunnistuskoulu? Vappusprintin yhteydessä on oiva tilaisuus tulla tutustumaan suunnistamiseen lasten ja nuorten kanssa. Paikan päällä saat lisätietoa 8.5.2023 alkavasta suunnistuskoulusta ja Kuopion Suunnistajien lasten ja nuorten toiminnasta ylipäätään. Paikalla on myös HIPPO, joka jakaa tarroja koulun pihalla olevien suunnistustehtävien suorittajille. 

Tiesitkö, että kuntosuunnistustapahtumamme ovat avoimia kaikille muillekin kuin seuran jäsenille?

Kuopion Suunnistajien torstairasteilla käy viikoittain monenikäisiä ja eri vauhtisia suunnistajia. Perheen pienimpien kanssa suunnistaville tai aloittajille tarjolla on aina C-ratoja (joskus myös D-ratoja), jotka ovat suhteellisen lyhyitä ja rastipaikat helpohkoja. Suurin osa kuntoilijoista ja veteraanisuunnistajista valitsee itselleen tyypillisimmin B-radan, joka on noin 3 km pitkä ja rastit suunnistustaitoa hieman koettelevia. Kovakuntoiset ja vaativista rastipisteistä motivoituneet kiertävät A-ratoja, joilla matkaa tulee taivallettua viidestä kilometristä ylöspäin suunnistustaidoista ja reitinvalinnasta riippuen. Kuntosuunnistuksessa tyyli ja vauhti on itse valittavissa. Toiset haastavat omaa juoksukuntoaan, toiset liikkuvat kävelytahtiin. Osa harjoittelee kilpailuja varten, osa nauttii luonnossa liikkumisesta. 

Vappusprintin yhteydessä kerromme torstairasteista ja neuvomme, miten niihin pääsee osallistumaan. Voit myös kokeilla suunnistusta sprinttiradalla, joka liikkuu pääasiassa katu- ja puistoalueilla. Tarvittaessa saat neuvomme ja vinkkimme radan läpikäymiseen. Jaamme myös torstairastikalentereita jääkaapin oveen muistutukseksi laitettavaksi. Jos siis olet pohtinut kuntosuunnistuksen kokeilua tai aloittamista, tule ihmeessä paikalle!

Vappusprintti käynnistää KuoSun kesän suunnistuskauden ja 75-juhlavuoden juhlinnan suunnistajille parhaiten sopivalla tavalla eli suunnistamalla. Tarjoamme sprinttisuunnistuksen palautusjuomaksi simaa ja pieniä herkkuja. Tule siis aloittamaan suunnistuskautta yhdessä ja tapaamaan suunnistuskavereita vapputunnelmissa!