Tällä viikolla on tarjolla kuntosuunnistusta kahdessa eri maastossa. Ensin suunnistetaan Torstairastien merkeissä 29.7 Lehtoniemessä, jossa mukana on myös omatoimisuunnistus perjantaista 30.7 alkaen. Lauantaina 31.7. on kuntosuunnistus Kortejoella QP Resort Games -kilpailun yhteydessä.

Ratamestarien terveiset Lehtoniemeen liittyen

Lehtoniemen asuinaluetta leimaa nopea vaihtelu kaupunkiympäristön ja metsäisen rinnemaaston välillä. Saatat hämmästellä, oletko tosiaan kaupungissa, kun olet astunut muutaman metrin metsän siimekseen. Kaikkien ratojen alkuosa risteilee niemen pohjoisosan mäellä, ja lopussa kirmataan Kuikkalampea ympäröiviin kumpareikkoihin ja rinteisiin. 

Jobinpostiosuus on se, että alueella rakennetaan voimakkaasti ja karttaan on uusimisenkin jälkeen tullut muutoksia, esimerkiksi pohjoisen mäen halkaiseva tiepohja joka näkyy kartassa vielä aukkona. Muutoksia hahmotellaan mallikarttaan, joka on näkyvillä torstairasteilla kartanmyynnissä. Radat on laadittu kiertämään työmaat, mutta pienellä alueella risteämistä ei voi välttää, joten olethan varovainen. Työmaa-alueiden rajat muuttuvat kaiken aikaa. 

Kartanmyynti ja maali sijaitsevat Kuikkalammen päiväkodin pihalla. Päiväkodin pihassa on noin 20 autopaikkaa, joissa pysäköinti sallittu klo 18 jälkeen. Päiväkodilta hieman ohi kaakon suuntaan löytyy pieni parkkipaikka, jossa on sallittu pysäköinti henkilö- ja pakettiautoilla. Muutoin on käytettävä tienvarsipaikoitusta siellä, missä se on sallittua. Suosittelemme lämpimästi saapumista pyörällä/julkisilla kulkuneuvoilla. Keilankannasta tulee noin 1 km jonka voi suorittaa hyvänä alkuverryttelynä!

.Yleiset ohjeet

Rataryhmä Tiina Torvela ja Hanna Väätäinen on laatinut kolme eri rataa Lehtoniemeen. Välillä mennään lähellä talojen kulmia, mutta aivan oikeaa metsäsuunnistusta on myös tarjolla rinnemaastossa. 

Tapahtumapaikkana toimii Lehtorinteen aukio (Kaivannonlahdenkadun ja Lehtoniementien risteyksen läheisyydessä), missä ”kisakeskus”.

▪️A-rata 4,1km

▪️B-rata 3,3km

▪️C-rata 1,9km

Mittakaava kaikilla radoilla 1:7500

Varsinkin C-rata sopii vähemmän suunnistusta harrastaneille ja aloittelijoille sekä lapsille. Eikun vaan rohkeasti kokeilemaan suunnistusta🏃

Alla oleva info on Lehtoniemeen! Katso Kortejoen kuntosuunnistuksen ohjeet erillisestä ilmoituksesta. 

✅ Maastoon 29.7. klo 17:00-18:30 välisenä aikana, maastosta pois viimeistään klo 20:00

✅ Omatoimisuunnistus mahdollista pe 30.7. klo 16:00 – ke 4.8 klo 20:00 välisenä aikana.

✅Kartat saatavilla tapahtuman ajan seuraavasti:

  •  29.7. torstaina paikanpäällä ”Torsujen” aikana❗
  • Tämän jälkeen perjantaina viimeistään klo 16:00:
    • Itsetulostettava kartta: www.rastilippu.fi palvelussa josta maksun jälkeen aukeaa linkki pdf-tiedostoihin mistä voit tulostaa kartan.
    • Painettu kartta: Kuopion Intersportin kassalla. ❗Huom.vain käteismaksu mahdollista, varaa tasaraha. Ei ole kaupan oma myyntituote❗

✅Hinnat kaudella 2021:

  • Kertamaksut: 8€, KuoSun jäsenet 4€, opiskelijat 5€, 4€ alle 18-vuotiaat ei-KuoSun jäsenet.
  • Sarjakortit: 10krt 65€, KuoSun jäsenet 35€. 5krt 35€, KuoSun jäsenet 18€.

Omatoimisuunnistuksessa samat hinnat. Kartta vain omaan käyttöön ja pyyntö kaino, älä päästä karttoja ”kiertoon”,kiitos🤗

✅Sarjakortit, liikunta- ja kulttuurisetelit maksuvälineinä vain torstaina tapahtumapaikalla❗

✅ Pysäköinti:Lehtoniementien varrella, lähellä Kuikkalammen päiväkotia/Lehtorinteen aukiota.

✅❗Tule paikalla vain terveenä, noudata yleisiä sekä alueellisia korona ohjeita❗

Tervetuloa KuoSun Torstairasteille😊

 ❗Lauantaina 31.7 klo 11-13 on mahdollista kuntosuunnistaa Kuopion Kortejoella käytävien QP-Resort Games yhteydessä. Tarjolla kolme rataa ja ratamaksut kaikilta 10 €. Maksu www.rastilippu.fi palveluun tai paikanpäällä infoon käteisellä. Ei omatoimirasteja tässä tapahtumassa.